Boknafisk

Nydelig boknafisk!

Fisken er “dypfryst”. Den vil sannsynlig tine under transport. Hvis den ikke tas i bruk etter mottak, må den lagres i fryseromstemperatur – 18 °C eller lavere.

Fisken leveres i 1 kg lynlås poser. De kan åpnes og lukkes. Fordelen med dette er at man enkelt kan ta det man trenger, før du lukker posen og legger den ned i fryseren igjen.

Boknafisk henges ut i vintermånedene til tørking. Fisken er usaltet.
Hengetiden varierer alt etter tørk, som regel ca. 2 uker, til den er ganske tørr utenpå, men fortsatt bløt og litt syrlig inni. Den skal fortsatt være myk ved ryggbenet. Man sier da at fisken er bokna. «Boknafesk» er en delikatesse, og serveres gjerne med stekt bacon, grønn ertestuing, dopp eller gulrotstuing og kokte poteter.
«Dopp» (også kalt «duppe» andre steder i landet) er ukrydret tykk hvit saus laget av margarin, mel og melk. Boknafisk serveres også med syrsuppe (av vann, byggmel, salt og noe syrlig) eller melkesuppe.