Tørrfisksuppe med tørrfisk, bacon og chorizo

4/5
Middels
40-60min

Denne tørrfisksuppen er krydret med bacon og chorizo, og er en smaksrik suppe som varmer. Dette er en oppskrift gjestene vil ha med seg hjem etter middag.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no

Ingredienser (4 porsj.)

  • 500 g tørrfisk, utvannet og renset
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk chili, rød
  • 100 g bacon
  • 50 g chorizopølse
  • 1 stk paprika, rød
  • 1 stk løk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 800 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ts sukker
  • 2 stk laurbærblad
  • 10 dl fiskekraft
  • salt og pepper
  • chilipulver

Tilbehør

  • brød
  • aïoli

Framgangsmåte

  • Skjær tørrfisken i biter på ca. 2 cm.
  • Finhakk hvitløk og chili.
  • Skjær bacon og chorizopølse i små terninger, paprika i biter og grovhakk løk.
  • Surr hvitløk og chili i olivenolje.
  • Tilsett hermetiske tomater, sukker og laurbærblad, og la det koke på svak varme i 20 minutter, til det tykner.
  • Surr bacon og chorizopølse i en stekepanne i noen minutter.
  • Tilsett tørrfisk, paprika og løk, og surr videre i 3-4 minutter. Tilsett olivenolje om nødvendig.
  • Ha blandingen over i tomatsausen sammen med fiskekraften.
  • Kok opp og la suppen småkoke i 1-2 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og ev. chilipulver om du vil ha mer smak.

Server suppen rykende varm med brød og aïoli ved siden av.

Tips: Tomatsausen kan siles eller kjøres med stavmikser for å få en glattere suppe.

kr837,20kr4 025,00
kr463,45kr2 242,50