Tørrfiskgryte med pesto
Bacalao er en enkel gryte som praktisk talt lager seg selv. Prøv denne oppskriften med tørrfisk og pesto som bakes i stekeovnen, en spennende vri.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no
Ingredienser (4 porsj.)
- 700 g tørrfisk, utvannet og renset
- 2 stk løk
- 2 stk rødløk
- 2 stk tomat
- 12 stk potet, liten type
- 2 ss olivenolje
- 2 dl pesto
- 10 stk oliven, sort
- salt og pepper
Tilbehør
- brød
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær tørrfisk i biter på ca. 4 cm, og løk, rødløk og tomat i båter.
- Skrell potet og del i to.
- Ha olivenolje i en gryte og varm opp.
- Legg tørrfisk, løk, rødløk, tomat, potet, pesto og oliven lagvis i gryten, og legg på lokk.
- Sett gryten inn i stekeovnen og stek i 20-25 minutter, til tørrfisk, løk og potet er godt møre.
- Smak til med salt og pepper.
Server tørrfiskgryten med brød ved siden av.
Tørrfisk
Fra kr463,45
Tørrfisk
Fra kr837,20
-10%