Tørrfiskgryte med pesto

4/5
Middels
40-60min

Bacalao er en enkel gryte som praktisk talt lager seg selv. Prøv denne oppskriften med tørrfisk og pesto som bakes i stekeovnen, en spennende vri.

Tørrfiskgryte med pesto

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no

Ingredienser (4 porsj.)

  • 700 g tørrfisk, utvannet og renset
  • 2 stk løk
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk tomat
  • 12 stk potet, liten type
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl pesto
  • 10 stk oliven, sort
  • salt og pepper

Tilbehør

  • brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær tørrfisk i biter på ca. 4 cm, og løk, rødløk og tomat i båter.
  • Skrell potet og del i to.
  • Ha olivenolje i en gryte og varm opp.
  • Legg tørrfisk, løk, rødløk, tomat, potet, pesto og oliven lagvis i gryten, og legg på lokk.
  • Sett gryten inn i stekeovnen og stek i 20-25 minutter, til tørrfisk, løk og potet er godt møre.
  • Smak til med salt og pepper.

Server tørrfiskgryten med brød ved siden av.

kr837,20kr4 025,00
kr463,45kr2 242,50