Tørrfisk med saltbakte mandelpoteter
Denne oppskriften har mange komponenter som passer perfekt sammen. Stekt tørrfisk med urtedressing, poteter og grønnsaker er en smakfull kombinasjon.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no
Ingredienser
- 750 g tørrfisk, utvannet og renset
- 1 ss smør
- 1 ss olje
- salt
Dressing
- 1 ss paprika, rød
- 1 ss basilikum, frisk
- 1 ss persille, frisk
- 1 ts estragon, frisk
- 2 ss olivenolje
- 1 ts rosépepper
Vinaigrette
- 1 ss basilikum, frisk
- 2 ss olivenolje, kaldpresset
- 1 ss rødvinseddik
- 0.5 ts salt
- 0.3 ts pepper
Saltbakte poteter
- 4 dl vann
- 1 dl salt
- 12 stk mandelpotet
Grønnsaker
- 1 stk fennikel, frisk
- 1 stk løk
- 1 stk rødløk
- 1 stk gulbete
- 50 g kantareller
- 0.5 ts salt
- 2 ts persille, frisk
- olje
Framgangsmåte
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Stek stykkene i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side.
- Dryss over litt salt.
- Dressing
- Finhakk paprika og urter, og pisk sammen med olivenolje og rosépepper.
Vinaigrette
- Finhakk basilikum og pisk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.
Saltbakte poteter
- Kok opp vann med salt og kok potetene møre.
- La dem dampet godt fra seg, del i to og vend inn vinaigretten.
Grønnsaker
- Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, små terninger.
- Surr dem møre i olje, og dryss over salt og finhakket persille.
Server tørrfisken med dressingen over, og potet og grønnsaker ved siden av.
Tips: Gulbete kan byttes med kålrot.
Tørrfisk
Fra kr463,45
Tørrfisk
Fra kr837,20
-10%