Tørrfisk med saltbakte mandelpoteter

4/5
Middels
Over 60 min

Denne oppskriften har mange komponenter som passer perfekt sammen. Stekt tørrfisk med urtedressing, poteter og grønnsaker er en smakfull kombinasjon.

Tørrfisk med saltbakte mandelpoteter

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no

Ingredienser

  • 750 g tørrfisk, utvannet og renset
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • salt

Dressing

  • 1 ss paprika, rød
  • 1 ss basilikum, frisk
  • 1 ss persille, frisk
  • 1 ts estragon, frisk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts rosépepper

Vinaigrette

  • 1 ss basilikum, frisk
  • 2 ss olivenolje, kaldpresset
  • 1 ss rødvinseddik
  • 0.5 ts salt
  • 0.3 ts pepper

Saltbakte poteter

  • 4 dl vann
  • 1 dl salt
  • 12 stk mandelpotet

Grønnsaker

  • 1 stk fennikel, frisk
  • 1 stk løk
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk gulbete
  • 50 g kantareller
  • 0.5 ts salt
  • 2 ts persille, frisk
  • olje

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Stek stykkene i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side.
  • Dryss over litt salt.
  • Dressing
  • Finhakk paprika og urter, og pisk sammen med olivenolje og rosépepper.

Vinaigrette

  • Finhakk basilikum og pisk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.

Saltbakte poteter

  • Kok opp vann med salt og kok potetene møre.
  • La dem dampet godt fra seg, del i to og vend inn vinaigretten.

Grønnsaker

  • Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, små terninger.
  • Surr dem møre i olje, og dryss over salt og finhakket persille.

Server tørrfisken med dressingen over, og potet og grønnsaker ved siden av.

Tips: Gulbete kan byttes med kålrot.

kr837,20kr4 025,00
kr463,45kr2 242,50