Tørrfisk med balsamicotomater

4/5
Middels
40-60 min

Tørrfisk er en fantastisk råvare og med godt tilbehør blir det en eksklusiv middag. Prøv denne oppskriften med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no

Ingredienser (4 porsj.)

  • 800 g tørrfisk, utvannet og renset
  • 1 ts salt
  • 4 skiver spekeskinke
  • olje

Mandelpotetpuré

  • 500 g mandelpotet
  • 1.5 dl matfløte
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Ertepuré

  • 400 g erter, fryst
  • 3 ss smør
  • 0.5 ts salt
  • 0.3 ts pepper

Balsamicotomater

  • 12 stk cherrytomat
  • 2 dl balsamicoeddik
  • 2 dl sukker
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss smør
  • 0.5 ts salt
  • 0.3 ts pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt.
  • Stek spekeskinke sprø i tørr stekepanne.
  • Ha olje i stekepannen og brun tørrfiskstykkene raskt, ca. 1-2 minutter på hver side.
  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.
  • Mandelpotetpuré
  • Skrell og skjær potetene i terninger, og kok dem møre i usaltet vann.
  • Sil av kokevannet, la potetene dampe fra seg og mos dem sammen med matfløte og smør.
  • Smak til med salt og pepper.

Ertepuré

  • Kok ertene møre i usaltet vann.
  • Sil av kokevannet og mos ertene med smør.
  • Smak til med salt og pepper.

Balsamicotomater

  • Kok balsamicoeddik, sukker og rødvin uten lokk til sirupskonsistens.
  • Legg i tomatene, gi sirupen et oppkok og rør inn smør.
  • Rull tomatene rundt i sirupslaken mens de koker så de blir vakkert karamelliserte.
  • Smak forsiktig til med salt og pepper.

Server tørrfisken med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater ved siden av, og spekeskinke på toppen.

kr837,20kr4 025,00
kr463,45kr2 242,50