Tørrfisk med balsamicotomater
Tørrfisk er en fantastisk råvare og med godt tilbehør blir det en eksklusiv middag. Prøv denne oppskriften med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no
Ingredienser (4 porsj.)
- 800 g tørrfisk, utvannet og renset
- 1 ts salt
- 4 skiver spekeskinke
- olje
Mandelpotetpuré
- 500 g mandelpotet
- 1.5 dl matfløte
- 1 ss smør
- salt og pepper
Ertepuré
- 400 g erter, fryst
- 3 ss smør
- 0.5 ts salt
- 0.3 ts pepper
Balsamicotomater
- 12 stk cherrytomat
- 2 dl balsamicoeddik
- 2 dl sukker
- 2 dl rødvin
- 1 ss smør
- 0.5 ts salt
- 0.3 ts pepper
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt.
- Stek spekeskinke sprø i tørr stekepanne.
- Ha olje i stekepannen og brun tørrfiskstykkene raskt, ca. 1-2 minutter på hver side.
- Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.
- Mandelpotetpuré
- Skrell og skjær potetene i terninger, og kok dem møre i usaltet vann.
- Sil av kokevannet, la potetene dampe fra seg og mos dem sammen med matfløte og smør.
- Smak til med salt og pepper.
Ertepuré
- Kok ertene møre i usaltet vann.
- Sil av kokevannet og mos ertene med smør.
- Smak til med salt og pepper.
Balsamicotomater
- Kok balsamicoeddik, sukker og rødvin uten lokk til sirupskonsistens.
- Legg i tomatene, gi sirupen et oppkok og rør inn smør.
- Rull tomatene rundt i sirupslaken mens de koker så de blir vakkert karamelliserte.
- Smak forsiktig til med salt og pepper.
Server tørrfisken med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater ved siden av, og spekeskinke på toppen.
-33%
Tørrfisk
-33%
Tørrfisk
kr870,00