Portugisisk fiskegryte

4/5
Enkelt
20-40 min

En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet, men denne oppskriften er raskere enn den tradisjonelle bacalaoen med klippfisk.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no

Ingredienser (4 porsj.)

  • 400 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 150 g bacon
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 dl vann
  • 400 g hermetiske tomater med basilikum
  • 2 ts salt
  • 1 stk sitron
  • pepper

Tilbehør

  • ris
  • brød
  • oliven, sort

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.
  • Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt.
  • Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.
  • Rør fiskebuljong ut i vann.
  • Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.
  • Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.
  • Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.

Server gryten med ris, brød og oliven.

kr1 046,50kr1 794,00