Kremet klippfisksuppe

4/5
Middels
40-60min

Lag en god kremet fiskesuppe med blant annet klippfisk, løk, purre og kremfløte. Dette er en oppskrift med få ingredienser hvor du lager brødkrutongene selv.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no

Ingredienser (4 porsj.)

  • 500 g klippfisk, utvannet og renset
  • 10 stk potet
  • 1 stk løk
  • 1 stk purre
  • 2 dl olivenolje
  • 1 dl pinjekjerner
  • 12 dl grønnsaksbuljong
  • 3 dl kremfløte
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 2 skiver loff
  • 3 ss olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i biter.
  • Kok potet, skrell og skjær i terninger.
  • Grovhakk løk og purre, og surr løken i olivenolje i en kasserolle til den blir blank, tilsett halvparten av purren og surr litt videre.
  • Ha i pinjekjerner og la surre i noen minutter.
  • Tilsett klippfisken og grønnsaksbuljong, og la det koke opp.
  • Ha i potetterningene og resten purren, og la det koke i ca. 5 minutter.
  • Tilsett kremfløte og smak til med nykvernet pepper og litt salt.

Tilbehør

  • Skjær loffen i terninger og stek gylne i olivenolje.

Server suppen med brødkrutonger drysset over.

kr1 046,50kr1 794,00