Klippfisk med ris
Klippfisk er mye mer enn den tomatiserte bacalaoen vi kjenner best i Norge. Fra Brasil kommer oppskriften på denne spennende gryteretten med klippfisk og ris.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no
Ingredienser (4 porsj.)
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
- 400 g ris
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 0.5 dl olivenolje
- 3 dl pesto, rød
- 0.5 dl hvitvin, tørr
- 2 stk vårløk
- 50 g oliven, sort
- 100 g tomat, soltørket
Framgangsmåte
- Skjær klippfisk i store stykker og kok i ca. 5 minutter.
- Hell av kokevannet og flak klippfisken.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk, og stek i olivenolje til løken er gyllen.
- Tilsett pesto og la blandingen surre på svak varme i ca. 1 minutt.
- Hell i hvitvin og la koke videre i ca. 2 minutter.
- Bland inn klippfisk, kokt ris og hakket vårløk.
Server med soltørkede tomater og oliven på toppen.
Klippfisk
kr250,00
Klippfisk
Fra kr1 755,00