Klippfisk med ris

3/5
Middels
20-40 min

Klippfisk er mye mer enn den tomatiserte bacalaoen vi kjenner best i Norge. Fra Brasil kommer oppskriften på denne spennende gryteretten med klippfisk og ris.

Oppskrift og foto hentet fra Norges sjømatråd / 3iuka.no

Ingredienser (4 porsj.)

  • 500 g klippfisk, utvannet og renset
  • 400 g ris
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 3 dl pesto, rød
  • 0.5 dl hvitvin, tørr
  • 2 stk vårløk
  • 50 g oliven, sort
  • 100 g tomat, soltørket

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i store stykker og kok i ca. 5 minutter.
  • Hell av kokevannet og flak klippfisken.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk, og stek i olivenolje til løken er gyllen.
  • Tilsett pesto og la blandingen surre på svak varme i ca. 1 minutt.
  • Hell i hvitvin og la koke videre i ca. 2 minutter.
  • Bland inn klippfisk, kokt ris og hakket vårløk.

Server med soltørkede tomater og oliven på toppen.

kr1 046,50kr1 794,00